U trendu

Predstavljena nova knjiga pesnikinje Milice Špadijer

BEOGRAD – „Novo groblje“, nova zbirka pesama Milice Špadijer u izdanju Kontrast izdavaštva, predstavljena je 7. juna publici u prepunoj bašti Kulturnog centra Grad u Beogradu, saopštio je izdavač.
O knjizi su razgovarale novinarke Radio Beograda 2 Jovana Milovančević i autorka. Osvrnule su se na motiv smrti i temu vaskrsenja, na doživljaj sebe i sopstvenog nasuprot drugom, kao i na naslov zbirke.

„Knjiga nosi ovaj naslov Iz više razloga. Zbirka je i nova, i groblje je, u smislu da sam u nju sahranila ili pohranila važne delove svog života. Preselila sam se blizu Novog groblja pre dve godine, tako da je to za mene, s jedne strane čisto geografska odrednica, a sa druge simbol jednog novog života. Konačno, na Novom groblju je sahranjena moja kuma Tanja Popović kojoj je knjiga posvećena“, rekla je Špadijer.
Govoreći o svojoj pesmi „Čudo“, pesnikinja je citirala čuvenog nobelovca Alberta Ajnštajna koji je rekao da „postoje dva načina da se živi: kao da čuda nema, ili kao da je sve čudo“ i rekla da je za nju moguć samo ovaj drugi.
Milica Špadijer rođena 1989. godine u Beogradu.

Završila je Filološku gimnaziju, osnovne i master studije na katedri za klasične nauke na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Dobitnica je nagrade „Mladi Dis“ za 2019. godinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar