U trendu

Premijera „Ane Karenjine“ uskoro u Novosadskom pozorištu

NOVI SAD – Predstava „Ana Karenjina“, reditelja
Dejana Projkovskog, premijerno će biti izvedena na Velikoj sceni Novosadskog pozorišta 29. oktobra, od 19 sati.

Tumači čuvenog ljubavnog trougla su Marta Bereš, kojoj je u ovom komadu pripala naslovna uloga, zatim Atila Nemet u ulozi Karenjina, dok će njegovog suparnika Vronskog igrati Arpad Mesaroš.

Iako glumci Novosadskog pozorišta prvi put sarađuju sa rediteljem Dejanom Projkovskim, pre dve godine su, kao i deo Novosadske publike, imali priliku da se upoznaju sa njegovom delatnošću na prvom Synergy festivalu, gde je predstavljen „Otelo“, koje je radio sa Turskim teatrom iz Skoplja.

„Ovo mi je druga prilika da sarađujem sa nekim od reditelja iz Makedonije; prethodno smo sa Aleksandrom Popovskim radili na predstavi „Grobnica za Borisa Davidoviča“. Baš kao kod Popovskog, tako i kod Dejana osećam prijatnu stvaralačku energiju i imam osećaj da mi neće dopustiti da se na sceni, u bilo kojoj situaciji, osećam nelagodno“, kaže Arpad Mesaroš.

Marta Bereš kaže da joj se sviđa to što reditelj Dejan Projkovski „ima posebnu toplinu i duboku želju za razumevanjem ljudske psihe, i prihvatanjem ljudi onakvim kakvi su, bez osuđivanja“.

„Bila bih presrećna kada bi publika prepoznala uloženi rad i ljubav prema ovom genijalnom delu, i kada bi uživala gledajući našu predstavu“, kaže Marta Bereš.

„Ana Karenjina“ Dejana Projkovskog biće prva premijera u 46. sezoni Novosadskog pozorišta, nakon koje će, u započetoj pozorišnoj godini, biti prikazano još šest novih predstava; sve one su grupisane pod sloganom „Ožiljci“.

„Ana Karenjina je ženski Hamlet. Kada izgovorimo njeno ime pomislimo na voz i na samoubistvo, što znači da je njen ožiljak bio toliko dubok i snažan da nije uspela da živi sa njim“, rekla je Marta Bereš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar