U trendu

Premijera “Četiri praseta” u subotu u “Pužu”

BEOGRAD – Predstava za decu “Četiri praseta” prema tekstu Branislava Milićevića – Branka Kockice, premijerno će biti izvedena u subotu 10. aprila u Pozorištu “Puž”, saopštili su iz tog teatra.
Glavne uloge u novoj preradi čuvene basne “Tri praseta” igraju – Nenad Ćirić, Snežana Jeremić-Nešković, Mihajlo Jovanović, Andrej Pipović, Davor Perunović i Pavle Jovanović.
Premijerni vikend “Puža” donosi još jedan u nizu komada neobičnih obrada, jer iz ove kuće napominju da “nije tri, nego Četiri praseta, jedan Bik, Poluvuk i Stonoga”.
Sadržaj je sledeći: Zaneseni profesor, na svojoj eksperimentalnoj farmi uspeva da napravi pilule koje će njegova četiri praseta pretvoriti u ljude.
Međutim, četvrtu pilulu ne pojede četvrto prase nego bik Sivonja, koji se pretvori u čoveka, i u skladu sa svojim karakterom, počinje da napada prasiće.
Da bi se oslobodili Sivonjine tiranije, prasići moraju da budu složni.
Obično glavni praseći protivnik, filozofski nastrojeni poluvuk, u ovoj obradi pomaže prasićima da izađu na kraj sa Sivonjom.
Posebna atrakcija predstave su lutke četiri praseta i ogromne lutke bika, kamile, žirafe i stonoge.
Branko Kockica najavljuje da je novi projekat – naučno fantastični komad sa porukom da „samo sloga prasiće spasava“.
Realizaciju i produkciju komada potpisuje Pozorište Puž, kao kolektivna režija, prema ideji pokojne Slobodanke Aleksić, supruge Branislava Milićevića.
Predstava je namenjena za uzrast dece od 4 do 10 godina, a u ekipi su još kostimograf Nevena Milovanović i scenograf Maja Đuričić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.