U trendu

Premijera „Čudne šume“ sutra u „Pinokiju“

BEOGRAD – Premijera predstave „Čudna šuma“ u režiji performerke i samostalne umetnice Ivane Koraksić održaće se sutra u lutkarskom pozorištu „Pinokio“ u Beogradu, saopšteno je iz te ustanove.

Predstava govori o dva nestašna dečaka, Miši i Boletu, koji se izgube u šumi i nakon što ogladne, pojedu grickalice i bace papiriće u šumu, što naljuti šumske patuljke Šumka, Korenka i Jasenka, koji im zadaju razne zadatke da reše kako bi ih oni pustili da idu kući.

U postavi predstave nalaze se Vojislav Šantić (Miša), Bole (Renato Ivić), Ivana Todorović (Jasenko), Jovan Popović (Šumko) i Dragana Vasić (Korenko).
„Čudna šuma ima svoj život, dušu i patuljke koji se brinu o njoj. U njoj postoji i jedna zaprljana reka, puna plastičnih flaša i đubreta. Šuma i reka imaju nešto važno da nam kažu, ako želimo da slušamo“, rekla je autorka predstave Ivana Koraksić, koja neguje eklektični pristup pozorištu i kombinuje cirkus, lutkarstvo, pokret i dramsko pozorište.

„Sve što damo, sve će da nam se vrati, bilo to đubre ili briga o prirodi. Na nama je da izaberemo“, poslala je Koraksić važnu poruku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.