U trendu

Premijera filma Katarine Koljević na Sarajevo festivalu

SARAJEVO – U takmičarskom programu studentskog filma ovogodišnjeg izdanja Sarajevo film festivala, koji se u onlajn formatu održava od 14. do 21. avgusta, premijerno će biti prikazan i novi kratkometražni igrani film „Porodični odmor“ Katarine Koljević.

Film je nastao u produkciji beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti i u uz podršku Filmskog centra Srbije (FCS).

Kako navode iz FCS, ova drama donosi priču o Mileni i Marku koji nisu zajedno, ali su zajedno otputovali na odmor koji nije odmor jer svako ima druge namere kojima se vodi, a na kome će Milena shvatiti da možda ne želi ono što misli da želi u životu.

Katarina Koljević je režirala ovaj film po scenariju Meline Pote Koljević.

Katarina je i producentkinja ovog kratkometražnog igranog ostvarenja, u kome uloge tumače: Maja Šuša, Dado Ćosić, Boris Isaković i Mina Ivanović.

Koljevićeva je 2017. godine diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na katedri za Filmsku i TV režiju.

Njen kratki film „Izgleda da smo sami“ nastao na trećoj godini studija prikazan je na desetak festivala kratkog i studentskog filma u Evropi i svetu.

Diplomski film Koljević „Život traje tri dana“ podržan je od strane Filmskog centra Srbije kao i SEE Cinema fonda 2016. godine.

Imao je premijeru kao deo studentske selekcije Sarajevo film festivala 2017. godine, a od tada je prikazan u selekciji Hrabri Balkan Festivala autorskog filma 2017, kao i u okviru Martovskog festivala kratkog i dokumentarnog filma u Beogradu 2018.

Na Bašta festu je ovaj film nagrađen Nagradom žirija mladih i Specijalnim priznanjem žirija.

Režirala je nekoliko radio drama na Drugom programu Radio Beograda, a takođe je autor i nekoliko dramatizacija.

Trenutno je na master studijama filmske režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.