U trendu

Premijera filma „Stric“ sa Manojlovićem u Karlovim Varima

KARLOVE VARI – Film „Stric“ u kom naslovnu ulogu igra Predrag Miki Manojlović imaće svetsku premijeru u novoj takmičarskoj selekciji Proxima Internacionalnog filmskog festivala Karlove Vari, najavili su producenti.

Ostale glavne uloge poverene su Goranu Bogdanu i Ivani Roščić, a radnja filma odvija se u vreme Božića u Jugoslaviji, krajem osamdesetih.

Porodica, majka, otac i sin, srećni dočekuju svog voljenog strica koji se vraća kući za praznike iz Nemačke.

Stric deli poklone, te sledi tradicionalni božićni ručak – ćurka s mlincima i francuskom salatom.

Porodičnu idilu prekida iznenadna zvonjava najnovijeg pametnog telefona, pa ubrzo postaje jasno da vreme radnje nisu osamdesete, da nije Božić i da se za prepunom prazničnom trpezom, osim hrane, nožem može rezati i napetost.

U opisu na veb stranici festivala u Karlovim Varima, za film se kaže da je u pitanju „uznemirujući debi u stilu Hanekea, koji vešto balansira između farse i trilera, dok se genijalno poigrava narativnom strukturom“.

Reditelji i scenaristi filma su debitanti Andrija Mardežić i David Kapac, a direktor fotografije je Miloš Jaćimović, poznat po snimateljskom doprinosu nagrađivanim filmovima ‘“Tilva Roš“, „Varvari“ i „Oaza“.

Producenti filma su Ivan Kelava i Tomislav Vujić (Eclectica, HR), a koproducent je Milan Stojanović (Sense Production, RS), producent filmova „Leto kada sam naučila da letim“ i „Oaza“.

Film „Stric“ podržan je od na konkursu za manjinske ko-produkcije Filmskog centra Srbije, a uskoro će biti dostupan i u bioskopima u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar