U trendu

Premijera komada „Igra s mitom“ 27. septembra u Zagrebu

BEOGRAD – Premijera plesne predstave “Igra s mitom” u koreografiji Aleksandra Ilića, biće premijerno izvedena 27. septembra na sceni Zagrebačkog plesnog centra, u okviru rezidencijalnog programa u Zagrebu, saopštilo je Profesionalno Udruženje Baleta Srbije.

Ideja za predstavu je nastala po motivima knjige “Josip i njegova braća” (1933)nemačkog nobelovca Tomasa Mana („Smrt u Veneciji“, „Čarobni breg“, „Budenbrokovi“), jedan od najvažnijih romana koji govore o emigraciji u doba najveće svetske krize.

Delo je napisano u četiri toma u razdoblju od 16 godina.

Projekat je realizovan u saradnji sa ansamblom slobodnog plesa „Liberdance“, Kazalištem Kamenjak i Institutom za umetničku igru.

U plesnoj adaptaciji koreograf biblijsku priču postavlja u realnost, koristeći savremena sredstva mitologije, psihologije, filozofije, arheologije, religije, filologje.

Po ideji i libretu Teodore Sujić, koreograf Ilić u saradnji sa pet igračica ironično se poigrava sa mitom kroz igru i pokret.

Predstavu izvode Lara Frgačić, Silvija Musić i Dora Šesto iz Hrvatske, Natalija Trifunović iz Crne Gore i Katarina Ilijašević iz Srbije.

Kostim potpisuju Katarina Radošević Galić i Snežana Arnautović Stjepanović, a adaptaciju muzike Georg Draušnik i Stefan Petrović.

Publika u Beogradu će imati priliku da predstavu gleda 30. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.