Premijera „Možda predstava“ u nedelju na 62. rođendan Dadova

BEOGRAD – Premijera kolažnog komada “Možda predstava” u režiji Predraga Stojmenovića, Marka Čelebića i Milana Neškovića biće izvedena na sceni pozorišta Dadov u nedelju, 27. decembra, čime će biti obeležen 62. rođendan ovog omladinskog teatra.

Najnoviji projekat zamišljen je kao triptih, jedinstven pozorišni koncept u kojem se prepliću scene iz čuvenih drama Šekspira i Pirandela – “Šest lica traže pisca”, “Hamlet” i “San letnje noći”.

Osnovna struktura bazirana je na ideji pozorišta u pozorištu, tako što se u predstavi prepliću scene iz spomenutih antologijskih komada.

Premijera će biti održana u skladu sa svim epidemiološkim merama, a publika će moći da je prati i onlajn na YouTube kanalu pozorišta.

“Ideja je da se samim činom pravljenja jedne predstave, odnosno pozorišnih proba i svega onoga što se suštinski dešava u pozorištu, pozabavimo samim činom kreativnog stvaralaštva”, navedeno je u saopštenju pozorišta Dadov.

“Da li će se predstava u trenutnoj situaciji uopšte održati, da li će reditelj uspeti da okupi glumce i kako danas postaviti klasiku kada je sve toliko puta već viđeno? Upravo zato otvara pitanje koliko nam je pozorište bitno i kako uspeva da se održi u današnjem vremenu, te je stoga i sam naslov upitan – “Možda predstava?”, zaključuju iz direkcije pozorišta.

Premijera je zakazana u nedelju od 17 časova, a reprize su 28. i 29. decembra u isto vreme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.