U trendu

Premijera plesne predstave „Grand hotel“ u februaru

BEOGRAD – Autorski tandem iz Beograda koji čine koreograf Aleksandar Ilić i reditelj Aleksandar Nikolić, najavio je premijeru savremene plesne predstave „Grand Hotel“ za kraj februara, u koprodukciji sa Slovenijom, a mesto izvođenja autori će držati kao tajnu do poslednjeg dana.

O predstavi u nastajanju, reditelj Nikolić navodi sledeće:

„Postojanje možemo da predstavimo kao koordinatni sistem – jedna beskonačna prava je vreme, a druga je mesto. Naš život je jedna jedina tačka u kojoj se te dve beskrajne prave susreću. Postojimo samo sada i ovde, tu smo samo privremeno, kao gosti velikog hotela“, nadahnuto i poetski je predstavio novi poduhvat reditelj, inače upravnik Malog pozorišta „Duško Radović“ u Beogradu.

„Grand Hotel“ je u svakom pogledu bio veliki koreografski izazov za autore, a veliki doprinos dali su igrači koje su uspeli uz sve prepreke trenutne pandemije da se okupe u Beogradu.

„Svakako bih dodao i originalnu scenografiju sastavljenu od antikviteta, koja je i sama izvođač ove savremene plesne produkcije“, najavio je reditelj.

Komad će izvoditi Ognjen Vučinić, Mojca Majcen, Branko Mitrović i Jakša Filipovac, a pored njih u novoj, zavodljivoj predstavi slučajni gosti „Grand Hotela“ su i mnogi statisti, slučajni prolaznici, kao i sama publika.

Projekat su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Gradska opština Celje, Javni sklad republike Slovenije za kulturne delatnosti i Institut za umetničku igru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar