U trendu

Premijera predstave „Femkanje“ 25. marta u Teatru Vuk

BEOGRAD – Na velikoj sceni „Aleksandar Popović“ Teatra Vuk u petak, 25. februara biće premijerno odigrana predstava „Femkanje“ u režiji Isidore Goncić, saopštili su iz Teatra Vuk.

Predstava „Femkanje“ je rađena po tekstu Jordana Cvetanovića nastao po motivima komedije „Pokondirena tikva“ Jovana Sterije Popovića.

Radnja je smeštena u moderno doba i prati udovicu Femu u njenom saloncu u strogom centru grada kako od ćerke pokušava da napravi mladu damu, dok ona kao vid bunta pronalazi momka iz provincije, ali to neće pomutiti Femine planove da obezbedi svoju i budućnost svoje ćerke!

Pisac je ovim komadom daje odgovore na pitanja šta bi se desilo da je Sterijina Fema ostavila potomstvo i u kakvu ženu bi izrasla njena praunuka i da li se malograđanština prenosi s kolena na koleno?

Odgovore publika može pronaći u urnebesnoj komediji „Femkanje“ u kojoj ulogu Feme tumači Dušan Kaličanin, ćerke Mina Sovtić i Jovana Milovanović, dok ulogu budućeg zeta iz provincije tumači Zoran Pajić.

Rediteljka Isidora Goncić kaže da „Femkanje“ preispituje lažnu sliku koju predstavljaju ljudi koji nas okružuju u realnom i virtuelnom svetu.

Predstava „Femkanje“ je nastavak plodne saradnje između Teatra Vuk i Merlinka festivala koji su do sada zajedno publici predstavili predstave „… I ostali“ u režiji Stevana Bodrože koja je 2018. nagrađena s dve Sterijine nagrade i „Strah od leptira“ u režiji Isidore Goncić po kojoj je nastao i istoimeni televizijski film.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar