U trendu

Premijera „Šavova“ 11. februara u Berlinu

BEOGRAD – Film „Šavovi“ reditelja Miroslava Terzića, u produkciji „West End production“-a iz Beograda, imaće svetsku premijeru 11. februara na 69. Filmskom festivalu u Berlinu.

„Šavovi“ sa Snežanom Bogdanović u glavnoj ulozi jedini je film iz čitavog regiona u selekciji „Panorama“ ovogodišnjeg „Berlinala“.

Film će u Berlinu imati četiri projekcije, kao i specijalnu novinarsku projekciju za izveštače i kritičare vodećih svetskih medija.

„Danas se u svetu proizvodi između 40 i 50 hiljada filmova godišnje. U takvom okruženju postaje sve teže, naročito filmovima koji dolaze iz malih kinematografija, sa malom promotivnom snagom i malim budžetima, da budu primećeni i odabrani u zvanične selekcije najznačajnijih festivala, kao što su Berlin, Kan i Venecija“, primećuje Milena Trobozić Garfild, koja je zajedno sa Uliksom Fehmiuom na čelu producentske kuće „West End production“.

Izbor „Šavova“ u selekciju „Panorama“ je, naglašava, velika potvrda vrednosti filma i veliki uspeh reditelja, celog autorskog tima i glumačke ekipe na čelu sa Snežanom Bogdanović.

Film „Šavovi“ inspirisan je isitinitom pričom jedne od majki nestalih beba.

„Nakon niza godina, moja želja da snimim ovaj film je krenula da se ostvaruje kad sam upoznao Drinku Radonjić čija me skromnost i hrabrost razoružava. Hvala Drinka“, rekao je reditelj Terzić.

Još tokom rada na scenariju sa Elmom Tataragić, želela je da ulogu Ane igra Snežana Bogdanović.

„Snežana je ispred kamere postala druga osoba, ne štedeći se i ne plašeći se da se potpuno poništi i prepusti Ani i da u tom procesu ponekad gotovo povredi sebe. Potpuno predavanje. Drug, borac i veliki glumac“, istakao je Terzić.

Odmah posle premijere u Berlinu, „Šavovi“ će imati nacionalnu premijeru 1. marta, na FEST-u, posle čega će, 14. marta ući u redovnu bioskopsku distribuciju zahvaljujući „MegaKom filmu“.

U filmu igraju i Marko Baćović, Jovana Stojiljković, Vesna Trivalić, Dragana Varagić, Ksenija Marinković, Jelena Stupljanin, Petar Benčina, Radoslav Milenković, Rade Marković, Petar Čemerikić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar