U trendu

Preminula glumica Tatjana Beljkova

BEOGRAD – Glumica Tatjana Beljakova, dugogodišnja članica beogradskog Ateljea 212, preminula je u 88. godini života, saopštio je danas njen kolega iz čuvene predstave „Radovan Treći“ Milan Caci Mihailović.

„Otišla je u večnost prava dama, moja draga koleginica,moja divna partnerka, moj iskreni prijatelj.Mir Njenoj duši!“, napisao je Mihailović na svom fejsbuku.

Beljakova je igrala Georginu u čuvenoj predstavi dramaturga Dušana Kovačevića i reditelja ljubomira Draškića „Radovan Treći“ koja je premijerno izvedena 30. decembra 1973. godine u Ateljeu 212, gde je igrana do smrti tumača naslovne uloge Zorana Radmilovića 1985. godine.

Prvu filmsku ulogu je ostvarila u filmu „Veliki i mali“ (1956) reditelja Vladimira Pogačića, a igrala je i u njegovoj „Pukotini raja“ (1959), zatim „Drugu predsedniku centarforu“ (1960), „Nema malih bogova“ (1961) sa Miodragom Petrovićem Čkaljom i Mijom Aleksićem, „Ljubav i poneka psovka“ (1969) Antuna Vrdoljaka i drugima. od serija pojavljivala se u „Kuda idu divlje svinje“, „Vruć vetar“ i drugima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar