U trendu

Preminuo glumac Bojan Lazarov

BEOGRAD – Pozorišni, filmski, televizijski i glasovni glumac, Bojan Lazarov, preminuo je danas u Beogradu u 50. godini, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Diplomirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Bora Draškovića. Od 1996. godine igrao je u pozorištu, na filmu i televiziji. Bio je stalni član Malog pozorišta „Duško Radović“ u Beogradu.

Na scenama Jugoslovenskog dramskog pozorišta bio je Doktor Ružić (Pučiina), Franciskus (Mnogo buke ni oko čega), Pandur (Vrat od stakla), Živojin Jevtić (Pod žrvnjem); Stranac/Sluga/Oels (Iz junačkog života građanstva), Trudoljubov (Zapisi iz podzemlja), Lucio (Drama o Mirjani i ovima oko nje), Kolja (Švabica), Sveštenik (Fedrina ljubav), Gostioničar/Opštinski delovođa/Starac (Zamak), Sluga/Grobar (Hamlet).

Ostvario je više od 40 uloga u pozorištima u Beogradu i u somborskom Narodnom pozorištu, u kojem je kao član proveo nekoliko sezona po završetku studija.

Sarađivao s većinom značajnih reditelja na ovim prostorima.

Igrao je u filmovima „Vikend s ćaletom“, „Smrt čoveka na Balkanu“, „Beogradski fantom“, „Klopka“… i u televizijskim serijama „Državni službenik“, „Tajna vinove loze“, „Jutro će promeniti sve“, „Urgentni centar“…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.