U trendu

Preminuo glumac Gorden Kej – Rene iz serije „Alo, alo“ (video)

Britanski glumac Gorden Kej, koji je svetsku slavu stekao ulogom konobara Renea Artoa u seriji „Alo, alo“, preminuo je u 76. godini, u domu za stare i nemoćne, javio je danas Bi-Bi-Si.

Gorden Kaye glumio je vlasnika kafića Renea Artoa u seriji ‘Allo, Allo’ koja se na BBC-ju prikazivala od 1982. do 1992. godine. Poslednja uloga na malim ekranima bila mu je u seriji Revolver iz 2004. godine.

Glumac je umro u domu za stare i nemoćne u ponedeljak ujutro, javlja BBC.

Gorden Ficdžerald Kej rođen je 7. aprila 1941. godine kao sin jedinac u Jorkširu. Kao dečak bio je zaljubljen u ragbi, a nakon srednje škole zaposlio se na lokalnoj radio stanici, na kojoj je bio u prilici i da intervjuše Bitlse 1965. godine.

Glumačku karijeru započeo je na pozorišnim daskama, a na malim ekranima prvi put je primećen u sapunici ‘Cronation Street’ 1969. Nakon toga usledile su brojne manje uloge, uključujući i onu u filmu ‘pajtonovca’ Terija Gilijama ‘Brazil’.

Producent i scenarisat Dejvid Kroft, koji je i ranije sarađivao s Gordenom, poslao mu je scenaro za pilot epizodu ‘Allo, Allo’. Kej je ulogu Renea odmah prihvatio.

Osim u seriji, glumio je i u 1200 izvedbi istoimene pozorišne predstave te u ‘revival’ epizodi iz 2007. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.