U trendu

Preminuo glumac Milorad Mandić Manda

Glumac Milorad Mandić Manda preminuo je danas u 56. godini nakon što mu je pozlilo tokom izvođenja predstave „Petar Pan“ u UK Vuk Karadžić, potvrdio je umetnički direktor pozorišta „Boško Buha“ Milan Karadžić. Karadžić je inače režirao predstavu „Petar Pan“ u kojoj je Manda tumačio lik Kapetana Kuke.

Na pretpremijeri dečje predstave „Petar Pan“ pozorišta „Boško Buha“, koja se igra u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, glumac Manda se srušio na sceni, a uprkos pokušajima službe Hitne pomoći da ga reanimiraju, nedugo zatim je preminuo.

Početkom maja je napunio 55 godina.

Milorad Mandić Manda se rodio u Beogradu 3. maja 1961. godine.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jeftovića.

Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta „Boško Buha“. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“ koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji.

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo jednim od najpopularnijih dečjih glumaca i zabavljača.

Od 1995. je vodio emisiju „Više od igre“ na RTV Pink.

Igrao je u brojnim srpskim filmovima. Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“.

Bio je voditelj kviza „Uzmi ili ostavi“, koji se prikazivao na televiziji B92, a vodio je i kviz „Ja volim Srbiju“, koji se prikazivao na Prvoj srpskoj televiziji.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.