U trendu

Priručnik za pubertetlije

Bogato islustrovana "Knjiga za svaku devojčicu" Violete Babić namenjena je devojčicama od devet do devetnaest godina. Posvećena je promenama koje se dešavaju u pubertetu, održavanju higijene u ovom dobu, kao i detaljima koji sve devojčice mogu da zanimaju, a odnose se na način šminkanja, doterivanja, vežbanja, pravilne ishrane. Posebna poglavlja posvećena su zdravoj ishrani, kulturi života i kulturi tela, održavanju zdravog duha, kao i kreativnom korišćenju slobodnog vremena.
U predgovoru svoje knjige Violeta Babić ističe da je pisala o onome što je nju mučilo kada je bila u pubertetu, a budući da je odrastala bez majke, nije imala koga da pita za savet. Knjiga nudi odgovore na mnogobrija pitanja koja devojčice možda ne smeju ili ne znaju da postave. Ona je zato odličan saveznik u saznavanju svega važnog u vezi sa pubertetom i promenama koje u tom periodu nastaju. Krajnji cilj ove knjige svakako jeste da pomogne devojčicama da se osećaju bolje i samouverenije. Pitanja su na neki način uvek ista, ali su se vremenom interesovanja poromenila. U knjizi su dati saveti koji će obezbediti lakše odrastanje, brigu o zdravlju, povratak pozitivne energije, sve sa ciljem da se devojčice osećaju što je bolje moguće u sopstvenoj koži.
Samopuzdanje koje će na taj način steći treba da im pomogne da iskažu svoje kvalitete, pa i one koji se ne vide na prvi pogled. I autorka ove knjige, kao i mnoge devojčice, oduvek je volela modu, kozmetiku, šminku i zanimala ju je briga o licu i telu. Zato je njena knjiga ne samo zanimljiva već i puna praktičnih saveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.