U trendu

Prisila Prisli: Nije tačno da je Elvis bio rasista

LONDON – Bivša supruga Elvisa Prislija Prisila rekla je da „kralj rokenrola“ nije bio rasista, odgovarajuću tako u emisiji Bez cenzure britanskog novinara Pirsa Morgana na optužbe čuvenog muzičara i producenta Kvinsija DŽonsa.

„On nikada nije bio rasista. Elvis je imao prijatelje, crne prijatelje, prijatelje iz svih krajeva“, rekla je Prisila i dodala da njen pokojni bivši muž „ni na koji način nije imao predrasude“.

Optužbe za rasizam na račun Elvisa izneo je Kvinsi DŽons 2021. godine rekavši da nikada ne bi radio s Prislijem, navodeći da je pokojni pevač „bio rasista“.

Džons je najpoznatiji po tome što je producirao legendarne albume Majkla DŽeksona „Thriller“, „Off the Wall“ i „Bad“, a komentarom o navodnom Elviksovom rasizmu odgovorio je tada na pitanje novinara „Hollivood Reportera“ da li bi producirao Prislijev album, pošto je prethodno sam Kvinsi uporedio Majkla DŽeksona i kralja rokenrola.

„Pisao sam za Tomija Dorsija, o bože, tada pedesetih. I Elvis je ušao, a Tomi je rekao: „Ne želim da se igram sa njim“, prisetio se DŽons i dodao: „Bio je majka rasista. Više nečhu ništa da kažem.“

Prislila (77) je odgovarajučhi na ove optužbe rekla da njen muž nikada nije bio rasista.

„On nikada nije bio rasista. Elvis je imao prijatelje, crne prijatelje, prijatelje iz svih krajeva. Voleo je njihovu muziku. Voleo je njihov stil. Voleo je da bude u blizini, znate, crnih muzičara“, rekla je Prisila i dodala:

„Mislim, Fats Domino, kada je bio u Vegasu, igrao je u salonu i uvek bi, uvek bismo se družili sa njim. Semi Dejvis mlađi, ista stvar, uvek bi dolazio u svlačionicu. Voleo je, voleo da bude u blizini crnaca i da bude oko bilo koga.“

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar