U trendu

„Pristanak“ u režiji Bradića premijerno u Ateljeu 212

BEOGRAD – Komad „Pristanak“ savremene engleske pozorišne rediteljke i dramske spisateljice, Nine Rejn, biće premijerno izveden na sceni Ateljea 212, u četvrtak 18. novembra 2021. godine u režiji Nebojše Bradića.

Predstava u Ateljeu 212 je praizvedba i prvo predstavljanje ove značajne savremene autorke našoj publici.

Zašto je pravda slepa? Da ii je uvek nepristrasna? Ima li često sužene vidike? – to su neka od pitanja koje postavlja novi komad „Pristanak“.

Advokati, koji su istovremeno prijatelji, zauzimaju suprostavljene strane u slučaju silovanja.

Glavni svedok je žena-žrtva, čiji je život naizgled veoma daleko od njihovih.

Međutim, turbulentna dinamika i turobnost njenog života neprimetno se preliva u odnose između rivala na poslu i prijatelja, njihove sudbine se zapliću i menjaju pod paljbom kompetitivnih verzije istine.
„Pristanak“, moćna, bolna ali i zabavna drama Nine Rejn, proverava dokaze sa svake strane i dovodi grčku boginju Nemezis u savremeni kapitalististički svet, da nepogrešivo usmeri svoju pravednu srdžbu i podeli svima ono što im pripada.

Napisan britkim jezikom, pametan i višeslojan komad Nine Rejn bavi se aktuelnim temama, posebno bliskim interpersonalnim odnosima koji se prepliću i u profesionalnim i ličnim zivotima mladih ljudi koji su glavni akteri.

„Pristanak“ je premijerno izveden u londonskom Nacionalnom teatru 2017, da bi naredne sezone bio prebačen u Pozorište Harold Pinter na Vest Endu.

Nina Rejn je napisala i komade: Zemlja tigra , Plemena, Zec i Priče. Dobitnica je nagrada Ivning standarda za pisca koji najviše obećava, Drama deska i Njujorškog kruga kritike.

U predstavi igraju: Bojan Žirović, Tamara Dragičević, Marko Grabež, Branislav Trifunović, Jovana Gavrilović, Jelena Stupljanin i Sofija Juričan.

Komad je prevela sa engleskog Ivana Dimić, scenograf je Marija Jevtić, kostimograf Marina Medenica, a kompozitor Zoran Erić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar