Priznanje Srpske filmske asocijacije MO i VS

BEOGRAD – Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije je na svečanosti u Skupštini grada Beograda uručeno priznanje Srpske filmske asocijacije (SFA), povodom obeležavanja decenije njenog postojanja.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, priznanje, koje je u ime Ministarstva i Vojske Srbije sinoć primio načelnik Uprave za odnose sa javnošću, pukovnik Mihailo Zogović, Upravni odbor Srpske filmske asocijacije dodelio je u znak zahvalnosti za ključnu podršku razvoju filmske industrije i koordinaciju neophodnu za realizaciju produkcijskog posla.

Prema rečima premijerke Ane Brnabić, koja se gostima na svečanosti obratila video porukom, od 2015. godine – kada je Vlada Republike Srbije usvojila program podsticaja Srpske filmske asocijacije, do danas, oko 150 projekata prošlo je kroz program podsticaja, zahvaljujući kojima je Srbija privukla direktno 67 miliona evra stranih i domaćih investicija, a indirektno više od 100 miliona evra investicija.

Nakon uručenja priznanja, pukovnik Zogović je rekao da je dobijena nagrada potvrda uspešne saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa Srpskom filmskom asocijacijom.

„U Upravi za odnose sa javnošću pažljivo razmatramo sve molbe koje dolaze od filmskih produkcija i nastojimo da, u skladu s državnim podsticajnim merama koje se odnose na filmsku industriju, u najvećoj mogućoj meri izađemo u susret molbama filmskih kuća, a da pri tom ne remetimo redovne aktivnosti Vojske Srbije“, rekao je Zogović.

On je posebno zahvalio ministru odbrane Aleksandru Vulinu i načelniku Generalštaba Vojske Srbije Milanu Mojsiloviću, koji svojim ličnim autoritetom i angažovanjem doprinose da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije daju veliki doprinos razvoju filmske kulture i filmske industrije u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.