U trendu

Projekat „Poziv na igru“ Nacionalne fondacije

BEOGRAD – Nacionalna fondacija za umetničku igru iz Beograda u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara, i ovog proleća organizuje projekat “Poziv za igru”, koji će se realizovati tokom maja i juna, u prostorijama same Fondacije.

“Poziv za igru” predstavlja projekat kulturno-edukativnog karaktera namenjen deci od 6 do 12 godina sa prebivalištem na opštini Zvezdara, sa idejom i ciljem afirmacije umetničke igre kroz upoznavanje što većeg broja dece sa ovom vrstom umetnosti.

Kroz besplatne časove baleta, savremene igre, primenjene gimnastike, čak i hip-hopa ili brejk densa, deca će imati priliku da se upoznaju sa osnovnim koracima i da uče istoriju igre.

Projekat vode pedagozi Nacionalne fondacije za umetničku igru, a nakon negovog završetka, biće organizovana audicija za školsku sezonu 2021/22.

Nekoliko najtalentovanih polaznika sa opštine Zvezdara će dobiti godišnje stipendije za nastavak profesionalnog školovanja u Baletskoj školi ove Fondacije.

Neprestana podrška mladim baletskim nadama je viđena i u aktuelnoj kampanji “Talenti rastu u Srbiji” u vidu atraktivne izložbe u centru Beograda i putem serije bilborda po prestonici.

Ta kampanja, nastala tokom pandemije, koja će trajati sve do kraja ove godine na različitim lokacijama, svakako je skrenula pažnju javnosti na učenike umetničkih škola u Srbiji.

Projekat sa opštinom Zvezdara, samo je jedan u nizu onih koji promovišu umetničku igru, kroz besplatne kurseve i radionice za najmlađe talente i buduće baletske umetnike.

Neki od mlađih naraštaja će dobiti šansu da se razvijaju dalje i uče od najboljih svetskih i domaćih baletskih pedagoga, koji rade u okviru Fondacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.