U trendu

Projekat „Zelena zona“ privukao veliku pažnju u Vojvodini

NOVI SAD – Projekat „Zeleni bioskop“ festivala angažovanog filma o ljudskim pravima „Slobodna zona“ privukao je pažnju velikog broja gledalaca u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima, kao i u Paviljonu na Štrandu u Novom Sadu, saopštila je direkcija festivala.

Od planiranih pet gradova i opština, koliko će Zeleni bioskop „Slobodne zone“ posetiti ovog leta, kako navode organizatori, u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu se za projekcije ekoloških filmova tražila stolica, odnosno paleta više.

Podsetimo, otvaranje je održano 22. jula u dvorištu Ekološkog centra Radulovački, projekcijom filma „Zemlja meda“, a gostovanje u Novom Sadu je bilo 28. i 29. jula.

Filmovi su se prikazivali na Paviljonu na Štrandu, specijalno dizajniranom za potrebe programskog luka „Dunavsko more“, čija je i tema spajanje umetnosti i ekologije.

Koncept „Zelenog bioskopa“ jeste – savremeni ekološki filmovi na otvorenom, besplatni za publiku, a sve projekcije počinju u 21 čas.

U nastavku projekta, Zeleni bioskop će i dalje doneti spoj ekologije i umetnosti, i u naredne tri nedelje dva filma će biti prikazani na tri mesta.

Prvo će publika u Irigu – Park u Fruškogorskoj, uz podršku organizacije „Irig, moj grad“, 5. i 6. avgusta gledati filmove „Zemlja meda“ i „Tajni život drveća“.

Isti filmovi će biti emitovani u mestu Kać – dvorište Mesne zajednice Kać 12. i 13. avgusta, kao i 19. i 20. avgusta u Futogu na Platou ispred KC Mladost Futog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.