U trendu

Promocija knjige „Čovek zvani BoB“ večeras u KC Grad

BEOGRAD – Multimedijalna knjiga „Čovek zvani BoB“ autora Bobana Jankovića biće predstavljena večeras u Kulturnom centru Grad u Beogradu, u okviru programa „Booking“.

Nakon promocije knjige u izdanju kuće „Ammonite Books“ biće održan akustični koncert kojim će autor predstaviti svoj debi muzički album „Nevidljivi“ (HiFi centar).

Na predstavljanju književnog dela će biti prisutni književnica i autorka predgovora Jasenka Lalović, urednik izdanja Goran Stojičić i sam autor.

Boban Janković zvani BoB je svestrani beogradski umetnik koji je godinama gradio karijeru kao producent, tekstopisac, kompozitor i snimatelj.

Njegova knjiga nedavno je predstavljena u Cirihu u organizaciji Radija Krug, kao i u Francuskom kulturnom centru u Beogradu.

Poznati muzički publicista, kritičar i novinar Petar Peca Popović ranije je zapisao da pisac kao multitalentovani stvaralac ume da napravi pesmu.

„Veran svom srcu hvata trenutke sa ruba zaborava i nalazi im sigurnu kuću. Njegovo poetično gledanje odaje posvećenost subjektivnog nad objektivnim, mikrokosmosa nad makrokosmosom i hrabrost da se zaviri u sopstvene slutnje, dileme, skrivene nemire i tajne“, reči su Pece Popovića.

„Tradicija koju on predstavlja je tradicija duboko intimnog predstavljanja osobne darovitosti u zavidnoj zanatskoj izradi. U ovim pesmama žive dragulji ljudske emotivnosti i lirskog jezika, koji su nestrpjivo čekali da se čuju“, zaključio je Popović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.