U trendu

Promocija zbornika o Peteru Handkeu 24. decembra onlajn

BEOGRAD – Promocija zbornika radova “Handke u Srbiji” biće održana 24. decembra u 13 sati u onlajn formi kao razgovor o tom delu, u organizaciji Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ iz Beograda.

Na toj tribini o značajnom autrijskom književniku i velikom prijatelju naroda Srbije, učestvovaće profesor dr Aleksandar Jerkov, pisac Igor Marojević i pesnikinja Danica Vukićević, uz moderatora Milenu Đorđijević.

U realizaciju te debate uključeni su i Austrijska biblioteka u Beogradu i izdavač knjige Udruženje književnih prevodilaca Srbije, čiji je urednik Duško Paunković.

Razgovor se možete pratiti na Fejsbuk stranici Univerzitetske biblioteke na sledećem linku: .

U drugom u nizu razgovora povodom objavljene monografije “Handke u Srbiji” biće reči o tome ko je zaista Peter Handke u Srbiji danas, biće analizirana njegova dela “Nesreća bez želja” i “Veliki pad,” uz poseban osvrt na pojedine stihove austrijskog nobelovca.

Zbornik je objavljen u okviru projekta „Podrška izdavanju Izabranih dela Petera Handkea“ u produkciji Udruženja književnih prevodilaca Srbije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Cilj projekta je da predstavi presek recepcije Handkeovog stvaralaštva od prvih prevoda njegovih dela u Srbiji do današnjih radova, bibliografiju koja obuhvata te prevode, tekstove o njima i samom kompleksnom autoru, i na kraju članke i radove o stvaralaštvu austrijskog pisca u celini ili pojedinačna dela.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.