U trendu

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor nastupaju u BG i NS

BEOGRAD – Glumac, pesnik , reditelj i muzičar , Rade Šerbedžija, održaće koncert sa svojim bendom Zapadni kolodvor 21.decembra u mts Dvorani pod nazivom „Eto pjesma“, a sutradan 22.decembra u i publika u novosdaskom Srpskom narodnom pozorištu imaće prilike da vidi i čuje isti program, najavili su organizatori.

Na tradicionalnim prednovogodišnjim koncertima Rade Šerbedžija će predstaviti pesme sa novog albuma, ali i neprolazne pesme „Ne daj se Ines“ , „Imam pjesmu za tebe“, „Meni se dušo od tebe ne rastaje“, „Barbara“, i druge iz svoje bogate muzičke karijere.

Album „Ne okreći se, sine“ sa 11 numera predstavlja stvaralaštvo velikana regionalne muzičke scene.

Svirali su članovi prateće grupe Zapadni kolodvor , među autorima su i Husein Hus Hasanefendić (Parni valjak), koji je napisao hit „Eto pjesma“, Damir Urban autor teksta za pesmu „Govorila je tako tiho, tiho, tiho“, čuveni virtouz Miroslav Tadić svira na Arsenovoj pesmi „New York“, Ante Gelo u pesmi „Ostala si uvijek ista“, autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola.

Na albumu se nalaze i saradnje sa Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pesmi „Od kako te ne volim“, i „Na nešto me sjeća taj grad“ koju je Rade Šerbedžija otpevao skupa s autorom pesme Darkom Rundekom.

Svoj autorski pečat je ostavio na pesmama „Šeherezada“ i „Ne okreći se sine“ naslovna numera čije stihove upućuje sinu i mlađim generacijama, a inspiraciju za iste je pronašao u jednoj sceni proslavljenog Bauerovog filma iz 1956.

„Radujem se ponovnom susretu i druženju sa vernom publikom i izvođenju pesama sa novog albuma uživo. Na albumu sam okupio vrhunsku ekipu autora i saradnika, a dao sam i autorski potpis. Jako sam zadovoljan kako je album prošao u regionu. To su sve pesme o ljubavi, prijateljstvu, posebnog senzibiliteta, jedna nežna i setna ploča“ rekao je svestrani umetnik i pozvao publiku na lepo druženje

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.