U trendu

“Radost je voleti” – nova duhovna Uskršnja pesma

BEOGRAD – Nova kompozicija „Radost je voleti“ u kojoj učestvuju popularni muzičari Neverne bebe, Ana Stanić, Dušan Svilar, Željko Vasić i drugi, objavljena je uz video spot u nedelju, na Uskrs, u okviru duhovne misionarske akcije „Zavoli, voli – obnovimo sebe“.
Svetovni nosilac projekta je Maja Kovačević, majka čak 11-oro dece koja je sa dirigentom Katarinom Božić preuzela organizaciju celokupne ideje, potekle od dela sveštenstva koje je imalo potrebu da na ovakav način pošalje poruku radosti, ljubavi i praštanja.

Aranžman i produkciju pesme je realizovao Milan Đurđević, dokazani autor na više projekata na polju duhovne muzike, lider pop rok benda Neverne bebe.

On je kompozitor jedne od najvažnijih pesama iz ove sfere, Božićne himne „Anđeli pevaju“ na tekst Vladike Nikolaja Velimirovića.

I svi ostali učesnici iz sveta pop muzike sa velikom radošću su prihvatili učešće u snimanju pesme i dali svoj doprinos u jednom ovako radosnom trenutku za sve pravoslavne hrišćane, pogotovo u ovom, kako navode umetnici – delikatnom periodu naših života.

„Nismo birali muzičare koji će pevati, odabrali su se sami svojim umetničkim, ali i vrednosnim porukama koje šalju”, rekao je Milan Đurđević, frontmen benda „Neverne bebe“.

“Ovo je iskonsko vraćanje korenima koje nam je sada najpotrebnije, da pogledamo duboko u sebe i pronađemo ponovo ljubav koja je uvek tu, ali se čini da je sada zbog okolnosti možda malo poklekla i zagubila se u svemu što proživljavamo.

Tako je uvek kada radite duhovnu muziku, jednostavno ste u prilici da „pijete vodu sa izvora“, zaključio je aranžer i producent Đurđević.

Stihove “Voli, voli Boga, voli svakog čoveka” emotivno poručuju Neverne bebe (Jelena Pudar Marković, Tijana Sretković), Nikola Rokvić, Dušan Svilar, Katarina Božić, Željko Vasić, Danijel Pavlović, Ana Stanić, Pevačka grupa “Ikos”, Pevnica “Vitlejem”, kao i deca Strahinja, David i Dimitrije.

Na Instagram stranici oglasilo se ovim povodom Pevačko društvo Ikos, koje je istaklo da je ostvarilo saradnju sa renomiranim muzičkim izvođačima i mladim, perspektivnim članicama pevnice Vitlejem, te da im je velika čast da su zajedničkim snagama realizovali ovaj projekat.

Melodiju potpisuju Dejana Banković i Katarina Božić, koje su i priredile tekst sa Majom Kovačević iz pouka Svetih Otaca – Sv. Nikolaja i Starca Tadeja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar