U trendu

Ranđelović pod okriljem „Tin Dram Mjuzika“ i „Maskoma“

BEOGRAD – Kompanija “Tin Dram Mjuzik“ potpisala je generalni izdavački ugovor za sva izdanja kompozitora primenjene i filmske muzike Aleksandra Ranđelovića, čime će štititi prava ovog autora globalno, dok će kompanija „Maskom“ saradnju sa njim nastaviti na digitalnoj distribuciji muzike za nastavak filma “Južni vetar“, saopšteno je danas iz “Maskoma“.

Ovom saradnjom obe kompanije nastavljaju da podržavaju stvaralaštvo autora koji stvaraju primenjenu muziku, na taj način čineći njihova dela dostupnim širom sveta i vodeći računa o zaštiti autorskih prava.

“Imali smo odličnu saradnju što se tiče mojih izdanja, tako da je ovo bio logičan sledeći korak. Raduje me i to što je moja muzika u sigurnim rukama“, izjavio je Ranđelović ovim povodom.

Ranđelović je poznat po muzici koju je radio za televizijske serije i filmove poput “Senki nad Balkanom”, “Južnog vetra”, “Sumnjivih lica”, “Twice Upon a Time”, “Travelator” i “Sveti Georgije ubiva aždahu”, a komponovao je i za film “Nečista krv”, čija se premijera očekuje u predstojećoj sezoni.

Dobitnik je nekoliko nagrada za muziku u Srbiji i inostranstvu, a bio je i dugogodišnji saradnik i asistent Gorana Bregovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar