U trendu

Rasprodate ulaznice za bioskopsku premijeru „Nečiste krvi“

BEOGRAD – Bioskopske premijere filma „Nečista krv – Greh predaka” Milutina Petrovića, koje su zakazane za 24. avgust u Kombank dvorani i bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade, rasprodate su, a zbog velikog interesovanja, u ovim bioskopima biće održane dodatne projekcije, saopštili su danas distributeri.

Kako je najavljeno, nakon premijernih projekcija u glavnim terminima, ekipa filma i glumci će se pokloniti publici.

Bioskopska distribucija u Srbiji i celoj Evropi počinje 26. avgusta i pritom otvara jesenju sezonu bioskopa.

Radnja filma se dešava pre Sofkinog rođenja i prati priču o njenom dedi, uglednom srpskom trgovcu Hadži Trifunu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom.

Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi, već i sama njegova porodica, te on donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke – junake romana „Nečista krv“ Borisava Stankovića.

Uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, Milica Gojković i Vaja Dujović.

Film je rađen po scenariju Vojislava Nanovića, koji je adaptirala Milena Marković, i u produkciji „This and That Productions“.

Ostvarenje su podržali Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija Evropske unije u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.