U trendu

Recreator i VJ Oxygen

23. 04. 2002 u 22 00
Klub Doma Omladine

Recreator

Recreator je bend koji integriše moćan zvuk i ritam Nika le Bita, atmosferičan i pun zvuk harfe i udaraljki Stiva Hubaka i zastrašujući itenzivne saksofon i flautu Tea Travisa.

Spoj monotonih ritmova tehna, eteričnih zvukova Dalekog istoka i kompleksnih tonaliteta džeza, Recreator stvara zapanjujuće originalnu muziku. Melodije su i poznate i nepoznate, a uspevaju da probude čitav repertoar vaših osećanja. Od najfinijih zvukova vetra do grmljavine, gongova i pripremljenih elektronskih zvukova, Recreator će zgrabiti vašu pažnju, prodrmati vas i dati vam osećaj da slušate nešto potpuno jedinstveno.

Stiv Hubak (Steve Hubback), udaraljke, trenutno vodi Metal Moves. Nastupa sa švedskom grupom vatre i magije, Stierneld. Svira sa atmosferičnom islandskom grupom Jordd Bifast. Radi improvizacije u muzici sa norvežaninom Frodeom Girstadom (Frode Gierstad). Takođe je vatrogasac i vajar.

Teo Travis (Theo Travis) je jedan od najboljih saksofonista u Velikoj Britaniji. Poslednjih godina uglavnom svira na internacionalnim turnejama sa bendom Gong i Anjom Garbarek. Svira džez na mestima kao Roni Skots u Londonu i velikim evropskim festivalima.

Nik le Bit (Nick Le Beat) je jedan od holandskih najcenjenijih i najkreativnijih didžejeva. Njegov Jamaica Jukebox impresionirao je Jamajkance u Kingstonu. Nik je radio u klubovima širom Evrope, na radio stanicama, i kao majstor zvuka za Metal Moves. Njegove ritmične kreacije su drugačije, originalne.

VJ Oxygen, Olga Mink

1996. Diplomirala na Umetničkoj akademiji u Utrehtu. Trenutno je na posdiplomskim studijama na Sandberg institutu u Amsterdamu. Radi kao video umetnik u mnogim disciplinama: animacija, video instalacija i eksperimentalni video. Kao VJ radi na mnogim festivalima kao i po klubovima: Shines Festival, Virus festival, a ove godine na proslavi 750. godine Brede. Zajedno sa poznatim holandskim DJ-em ledi Aida (www.rebelbass.com) kreira live performanse. U tim performansima pokret i igra su inspiracija. Ove godine VJ Oxygen je uradila i video spot za jugoslovenski bend Pressing.

Na Festivalu Refract učestvovaće uz bend Recreator, a biće i selektor Manga animiranih filmova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.