U trendu

Rekonstrukcija hotela Šumadija samo u skladu s uslovima

BEOGRAD – Ministarstvo kulture i informisanja povodom rekonstrukcije Hotela „Šumadija“ i otvorenog kupatila u njegovoj blizini na prostorno kulturno-istorijskoj celini „Park Bukovičke Banje u Aranđelovcu“, ukazuje da je radove moguće izvoditi u skladu sa uslovima i uz saglasnost nadležnog Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kragujevac.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima Ministarstvo podseća da su stručne službe zavoda u propisanim merama tehničke zaštite predvidele rekonstrukciju otvorenog kupatila sa dogradnjom i nadgradnjom, ali uz propisanu obavezu očuvanja dela sa „Arkadama“, koje se moraju sačuvati u autentičnom obliku.

Tim rešenjem predviđena je i moguća dislokacija postojećeg otvorenog bazena, koje se nalazi na parceli predviđenoj za izgradnju objekta sa očuvanjem dela sa „Arkadama“.

Ministarstvo navodi i da konzervatorski nadzor nad izvođenjem radova sprovodi nadležni Zavod za zaštitu spomenika kulture Kragujevac, a da je u slučaju da investitor tokom izvođenja projekta odstupi od propisanih uslova Zavod dužan da obavesti nadležnu građevinsku inspekciju i donose rešenje o obustavi radova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar