U trendu

Reprize filmova „PostFESTum” od 17. do 23. maja

BEOGRAD – Reprizni program 49. FEST-a pod nazivom „PostFESTum” ove godine će trajati čak sedam dana, od 17. do 23. maja, i sadržaće projekcije 33 filma iz redovnog festivalskog programa, najavila je direkcija ove smotre.

Usled specifičnih okolnosti održavanja FEST-a zbog pandemije i smanjenog kapaciteta bioskopskih dvorana, Međunarodni filmski festival ove godine želi da izađe u susret publici koja nije stigla da pogleda sve filmove tokom prethodnih dana.

Najpoznatija filmska manifestacija će tako u programu „PostFESTum” prikazati dramu „Otac” Florijana Zelera, sa legendarnim Entonijem Hopkinsom u glavnoj ulozi, za koji je osvojio Oskara ove godine za glavnu mušku ulogu.

Od stranih ostvarenja na repertoaru su i tuniški kandidat za Oskara „Čovek koji je prodao svoju kožu”, film „Putevi kojima nisam pošao” u kome srpska glumica Branka Katić glumi sa svetskim zvezdama Havijerom Bardemom i Selmom Hajek.

Tu su i nagrađivana francuska ostvarenja „Noć kraljeva” Filipa Lakota i „Ljubavne afere” Emanuela Murea, iranski film „Bez izbora” Reze Dormišijana, i mnogi drugi.

Od domaćih filmova biće prikazani igrani „Lihvar” Nemanje Ćeranića i dokumentarno-animirani „Prizori iz života džukca” Tanje Brzaković, a reprizni program se takođe realizuje u organizaciji Centra Beogradskih Festivala – CEBEF.

Ulaznice za 33 filma iz PostFESTum programa su u prodaji na blagajnama Doma omladine Beograda i bioskopa Cineplexx Ušće Shopping Centra, gde će se jedino i održavati te projekcije, a kompletnu satnicu filmova publika može pogledati na sajtu festivala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.