U trendu

Rijeka odložila programe Evropske prestonice kulture

RIJEKA – Svi programi iz kulture i umetnosti i javni događaji zakazani do 14. aprila u Rijeci kao Evropskoj prestonici kulture, odlažu se do daljeg radi suzbijanja širenja virusa korone.

Partnerske organizacije koje učestvuju u realizaciji Evropske prestonice kulture donele su ovu odluku danas na zajedničkom sastanku.

Kako je saopšteno, odluke o ostalim događajima zakazane za drugu polovinu aprila i za maj biće donete do polovine sledećeg meseca.

„Svi ljubitelji umetnosti nesumnjivo žele da prisustvuju događajima u kulturi i maksimalno uživaju u njima bez brige ili straha“, rekla je direktorka „Rijeke 2020“ Emina Višnić.

Ona je dodala da su svesni da mnogi građani nažalost ne bi mogli da prisustvuju brojnim događajima zbog širenja virusa, te su odlučili da ih odlože dok opasnost ne prođe.

„Želja nam je da omogućimo svima da prisustvuju i učestvuju u programima povodom Evropske prestonice kulture, ne brinući o trenutnim rizicima koji su povezani sa epidemijom i širenjem virusa“, kazala je Višnićeva.

Za sada su svi događaji zakazani za mart i prvu polovinu aprila odloženi, a javnost će biti obaveštena o mogućim odlaganjima drugih programa i o njihovim novim datumima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.