U trendu

Ristovski: Zbog uloge u filmu naučila sam da vozim bicikl

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bila je glumica Teodora Ristovski koja je govorila o ulozi u filmu i seriji „Bilo jednom u Srbiji“, čija se premijera očekuje u. martu.

Ristovski je rekla da u filmu „Bilo jednom u Srbiji“ igra Zorku, koja je „mlada devojka puna života, predstavnica savremene žene u starom dobu“.

„Bila je ispred svog vremena, bila je hrabra, nije se ničeg plašila. Ono za šta je želela da se bori borila se do kraja. Sad da li je u tome uspela ili ne to će kazati film, kasnije serija“, rekla je Ristovski.

Glumica je priznala da joj je u filmu reditelja Petra Ristovskog „najzahtevnija bila tehnička stvar -vožnja bicikla“.

„Jedna sam od retkih koja ne zna da vozi bickl. Zato što sam imala neka loša iskustva u detinjstvu. Pala sam i prva moja ljutnja u životu je bila na bicikl. Viknula sam: ‘Ja nikada neću sesti na tebe i nikada te neću voziti. Zbog uloge u filmu naučila sam da vozim bicikl.'“, prisetila se Ristovski.

Prema njenim rečima, „nikad ne reci nikad“ pošto je dobila ulogu Zorke koja je „sve vreme na biciklu, jedina Leskovčanka u tom trenutku koja se osmelila da ga vozi“.

„Morala sam da krenem u pripremu uloge i na taj tehnički način. Počela sam da vežbam u jednoj skrivenoj ulici na Dorćolu od sramote. Htela sam sa pomoćnim točkićima, ali ne krenula sam sa dva. I moj veliki uspeh je što sam naučila da vozim bicikl“, priznaje glumica.

Ristovski je rekla da sada ima bicikl kod kuće i sada ga voli „ne dovoljno, ali malo više nego pre“.

Film „Bilo jednom u Srbiji“ u kome igraju i Viktor Savić, Sloboda Mićalović, Nemanja Oliverić i drugi, u ovo pandemijsko doba biće „jedno veliko osveženje“, sa mnogo lepom ljubavnom pričom“, ističe Ristovski.

„Smatram da smo melodrame malo zapostavili. Fotografija je fantastična, jake su boje, kontrasti, mislim da će i što se tiče i igre, žanra, režije i priče biti veliko osveženje, da će publika da se veže za likove i da će voleti da ovo gleda“, ocenila je Ristovski.

Govoreći o ulozi u filmu koji se dešava posle Prvog svetskog rata u Leskovcu, Ristovski ističe da je bilo tokom snimanja „prelepo ući u ulicu koja je napravljena po uzoru na to vreme i obući kostime“.

Upitana kakve bi uloge poželela u budućnosti, Ristovski je rekla da mašta da igra „nekog muškarca, babu, svašta nešto, neke ljude sa dubokim problemima sa kojima se bore i na kraju izbore“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.