Romani Tokina i Bazdulja među najprodavanijim na Vulkanu

BEOGRAD – U okviru 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, Vulkan izdavaštvo predstavilo je preko stotinu novih stranih i domaćih izdanja, a kada je reč o svetskim bestselerima, najprodavanija je bila skandinavska senzacija „Čovek od kestena“.

Popularni nordijski triler napisao je Seren Svejstrup, autor čuvene TV serije „The Killing“, a veličanstvena priča o tajnama i odrastanju „Tamo gde rakovi pevaju Delije Ovens pođednako je oduševio čitalačku publiku.

U pitanju je knjiga koja je više od pedeset nedelja na bestseler listi Njujork tajmsa, od čega je dvadeset četiri nedelje krasila prvo mesto.

Najuticajnija turska spisateljica Ajše Kulin očarala je čitaoce pričom o ljubavi i žrtvovanju koja nosi naziv „Četiri žene iz Istanbula“.

Knjige „Tajni život pisaca“ Gijoma Musoa i „Igra Šaptača“ Donata Karizija od objavljivanja ne gube na aktuelnosti, pa su pođednako bile tražene i na Sajmu knjiga.

Kada je reč o domaćim autorima, najprodavaniji su bili romani „Neli“ Ivana Tokina i „Posljednji muškarac“ Muharema Bazdulja.

Kada je reč o najprodavanijim dečjim izdanjima, izdvojili su se knjiga i edukativne karte „Sizifova pravopisna pravila“, koje je osmislio Bojan Jokanović.

Uz ova izdanja, mališani će na zabavan i jednostavan način rešiti sve jezičke nedoumice i postaće pravi eksperti u poznavanju pravopisa.

Na listi najtraženijih, nalaze se i nova izdanja Slobodana Stanišića.

Romanom „Skadarska kneginja“, a zatim i kroz avanturu iz edicije Istorijska potraga „Jelena Balšić“, Stanišić je pokazao zbog čega važi za jednog od omiljenih savremenih dečijih pisaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.