U trendu

Sajam je spreman

Stvari su sada sasvim izvesne: sve je spremno za predstojeći Sajam knjiga, koji će se u Beogradu održati od 19. do 25. oktobra. Planirano je da Sajam otvore Milovan Danojlić i Alen Rob-Grije, gost iz Francuske, inače poznati pisac koji će predstaviti Francusku kao počasnog gosta ovogodišnjeg Sajma. Posle toga će mnogobrojnim posetiocima biti omogućeno da ispune dve sajamske hale kako bi videli ponudu više od šest stotina domaćih i stranih izdavača. Organizatori s pravom očekuju da će sve proteći u najboljem redu, kao i dosadašnje tradicionalne beogradske smotre knjiga.

Izlagači će imati na raspolaganju oko 13.000 kvadratnih metara, na kojima će se predstaviti ovogodišnja ponuda knjiga različitih domaćih i svetskih autora. Pored Francuske, od stranih izlagača prijavili su se i izlagači iz Japana, Kanade, Italije, Španije, Mađarske, Grčke, Irana, SAD-a, Izraela, Švajcarske, Slovačke, kao i izdavači iz bivših republika SFRJ. Svi oni okupiće se u Beogradu u nadi da će zadovoljiti zahteve zainteresovanih čitalaca. Za vreme Sajma biće održan i seminar „Pravni standardi u izdavaštvu“, uz učešće stranih stručnjaka.

Tokom trajanja ove smotre, u klubu „Slobodan Selenić“ biće svakodnevno održavana tribina i promocija knjiga. Biće proglašen i nagrađeni izdavač godine, izdavački poduhvat godine, najlepša knjiga i dečja knjiga godine.

Pojedinačna cena ulaznica za posetioce iznosiće 100 dinara, dok će za grupne posete cena biti 50 dinara. Ista cena naplaćivaće se i za parking. Za vreme trajanja Sajma, u gradu će se održavati mnoge priredbe: francuski pisci će u zadužbini „Kolarac“, u organizaciji UKS-a, održati više predavanja, a Jugoslovenska kinoteka će Alenu Rob-Grijeu uručiti nagradu „Zlatni pečat Kinoteke.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.