SANU:Izložba „Srpski naučnici u energetskoj elektronici“

BEOGRAD – Izložba „Srpski naučnici u energetskoj elektronici” autora Slobodana Vukosavića biće otvorena u Galeriji nauke i tehnike SANU u Beogradu, od 23. decembra do 13. februara 2021. godine, saopštili su iz SANU.

Reč je o izložbi kojom će biti prezentovani značajni naučni doprinosi u oblasti energetske elektronike, ilustrujući pravac razvoja struke, tehnološke izazove, kao i nastavne i obrazovne aspekte u vezi sa energetskom elektronikom i elektronskom energetikom.

Autor izložbe Vukosavić je dopisni član SANU, a projekat se realizuje u organizaciji više centrala SANU – Akademijskog odbora za energetiku, Odeljenja tehničkih nauka i Galerije nauke i tehnike.

Cilj je da se kroz tekstualne i multimedijalne sadržaje i mnoge eksponate prikažu pravci razvoja energetske elektronike i uloga koju su imali srpski naučnici i stručnjaci, uz osvrt na razvoj nastave elektronike i njene primene u Srbiji i svetu.

Otvaranje izložbe 23. decembra u 18 časova će imati i online izdanje, jer će biti snimano sve vreme kao direktan prenos na društvenim mrežama i YouTube kanalu SANU.

Broj posetilaca u galeriji je ograničen u skladu sa kapacitetom prostora i epidemiološkim preporukama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.