U trendu

Saradnja Muzeja žrtava genocida i „Zavoda za udžbenike“

BEOGRAD – Protokol o saradnji Muzeja žrtava genocida i „Zavoda za udžbenike“ potpisan je danas sa zajedničkim ciljem daljeg unapređenja kvaliteta udžbenika istorije u osnovnim i srednjim školama, saopšteno je iz ovog muzeja.

Protokol su potpisali predstavnici ovih dveju nacionalnih institucija – v.d. direktora Muzeja, Dejan Ristić, i v.d. direktora „Zavoda“, dr Milorad Marjanović.

Ovom prilikom, Muzej žrtava genocida stavio je „“Zavodu“, autorima udžbenika i svim stručnim saradnicima svoje bogate arhivske, bibliotečke i muzejske zbirke na raspolaganje, a takođe i baze podataka koje se odnose na doba masovnih stradanja žrtava holokausta, Srba, Roma i drugih naroda.

Posebna pažnja biće posvećena i unapređenju kvaliteta vaspitno-obrazovnih programa, kako bi se učenicima osnovnih i srednjih škola dodatno olakšao pristup istorijskim činjenicama i znanjima koja doprinose razvoju kulture sećanja kod mladih, a onda i u čitavom srpskom društvu.

Muzej će i u narednom periodu intenzivno nastaviti da jača i obogaćuje institucionalnu saradnju sa relevantnim ustanovama u oblasti kulture, obrazovanja, umetnosti i nauke, naročito u sferi kulture sećanja – kako u Srbiji, tako i u svetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.