U trendu

Šarčević: Moj film „Živeli“ nagrađen u Rimu

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bila je glumica Nevena Šarčević koja otkriva da je njeno ostvarenje „Živeli“ dobio vrednu nagradu na Filmskom festivalu u Rimu za vertikalni kratki film.

Šarčević godinama učestvuje u organizaciji Revija italijanskog filma u Srbiji zbog svojih kontakta u italijanskoj kinematografiji.

Igrala je u nekoliko domaćih televizijskih formata poput gledanog serijala „Sinđelići“.

Nedavno je njen kratki film dobio vrednu nagradu u na festivalu u Rimu.

„Ostvarenje ‘Živeli’ je dobilo priznanje na festivalu u Napulju,a nakon toga je došla nagrada u Rimu. Imala sam niski budžet za film tako da mi je kategorija vertikalnog kadra odgovarala zbog formata mog ostvarenja. Reč je o novoj formi u svetskoj kinematografiji koja je nastala u vreme pandemije. Našu reč Živeli sam ravnopravno smestila uz Ćeers, Salute, Ćin Ćin…“, kazala je Šarčević.

Glumica naglašava da u njenom filmu inspirisanom nazdravljanjem igraju francuska glumica Kristin Hajdar koja je nekada igrala sa Alenom Delonom, naš glumac Dejan Jelača i italijanski glumac Fabio Dimasa.

„Srećna sam što je film internacionalnog karaktera i što se naša zdravica čuje širom sveta zahvaljujući mom filmu“ kazala je Šarčević.

Ona je deo ekipe televitzijskog formata „Dinastija“.

„Igram gospođu Jeličić i veoma mi je drago što sam na setu sa našim glumcima. Kroz život i profesionalnu karijeru prvo sam upoznavala italijanske kinematografske zvezde kao što su Toni Servilo ili Paolo Đenoveze, a tek onda stekla poznanstva sa Mimom Karadžićem ili Srgejem Trifunovićem…Drago mi je što radim u Srbiji“ kazala je Šarčević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.