U trendu

Serija „U klinču“ od 29. avgusta na RTS

BEOGRAD – Nastavak serije „U klinču“ zaradio je večeras burne aplauze odabrane publike u ispunjenoj Sali 6 beogradske mts dvorane, gde se poklonila glumačka i autorska ekipa, pred početak prikazivanja od 29. avgusta na Radio-televiziji Srbije.

„Ovo je porodična priča o realnim problemima i odrastanju, mentalnom i društvenom. ‘U klinču’ priča univerzalnim jezikom i privlači ljude od 7 do 77 godina“, rekao je novinarima Mihailo Veruović Vojaž.
U seriji koju će Prvi program RTS prikazivati radnim danima od 20:00, muzičar Veruović u svojoj prvoj glumačkoj ulozi igra mladića Aljošu koji pokušava da se odupre željama oca, bivšeg boksera Velje kog igra Nikola Kojo, da krene njegovim sportskim stopama.

Veruović tumači mladića okrenutog muzici, a ostale likove tumače Branka Katić, Đorđe Mišina, Ivana Zečević, Anita Ognjanović, Teodora Dragićević, Svetlana Bojković, Vladan Gajović i drugi.

„Da nije Branke i Nikole moja uloga ne bi bila takva kakva je. Oni su me opustili, da moja gluma ne bude gluma nego iskreno tumačenje lika“, naveo je Veruović.

Kreatori i producenti serije, nastale u produkciji kuće „Režim“ i RTS-a, su Aljoša Ćeranović i Miloš Avramović, scenaristi su Ivan Stančić, Dušan Bulić, Filip Vujošević i Slaviša Pavlovića, a reditelji su Danilo Bećković i Nebojša Radosavljević.

Govoreći o angažovanju Veruovića u njegovoj prvoj glavnoj ulozi Ćeranić je rekao novinarima da su „od prvog dana verovali da Mihajlo može to da izvuče“.

Prema njegovim rečima, boks je izabran kao sport u seriji kako ne bi bilo ponavljanja sa košarkom nakon serije „Žigosani u reketu“.

Serija se sudeći po prvom nastavku bavi pitanjima poput dugovanja, kocke, asocijalnog ponašanja, odlaska iz matične sredine u inostranstvo na školovanje, a Ćeranić ističe da je to svakodnevica i da „U klinču“ najviše podseća na australijsku seriju „Nestašne godine“.

„Imate večiti sukob mlade generacije koja hoće da odraste i bira po svome nahođenju čime će da se bavi u životu, uz neminovna ljubavna lutanja, i roditelja koji su projektovali za dete dve, tri profesije. Tu su sukobi. Serija je kao život sam. Korisna je i za roditelje da vide malo, da se korigujuju“, rekla je novinarima Bojković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.