U trendu

Skulptura „Srce Beograda“ umetnice Jelene Stepanov postavljena u TC Galeriji

BEOGRAD – U susret Međunarodnom danu žena, u TC Galeriji je postavljena skulptura Srce Beograda umetnice Jelene Stepanov, koja je istovremeno izraz poštovanja i ljubavi prema ovom gradu i svim njegovim stanovnicima, saopštili su iz KvArt Belgrade Waterfront

Kulturno-umetnička inicijativa KvArt Belgrade Waterfront pokrenula je jedinstveni umetnički konkurs na ovim prostorima, pod nazivom Postani deo KvArta, s ciljem da mladim umetnicima pruži priliku da oplemene našu prestonicu umetničkim instalacijama, skulpturama i savremenim mobilijarom.

Srce Beograda je prva umetnička instalacija proistekla iz konkursa koju će sugrađani imati prilike da vide uživo.

Umetnica Jelena Stepanov ističe da je reč o zanimljivoj i originalnoj skulpturi koja je pokretač individualnih saznanja i raznih aspekata kolektivnog iskustva ljubavi.

Ona povezuje sve ljude kroz osećaj emocija, pripadnosti, prijateljstva, naklonosti, velikodušnosti i saosećanja.

Stepanov je naglasila da je njeno delo odraz nesebične ljubavi i da za nju srce znači voleti, a Srce Beograda je njen poklon obožavanom rodnom gradu.

Belgrade Waterfront kroz kulturno-umetničku inicijativu KvArt BW podržava i pokreće projekte koji obogaćuju umetničku ponudu grada, okuplja afirmisane, ali i mlade umetnike u usponu i daje novi impuls energije kulturnom životu Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar