U trendu

Slavljenički koncert Zane uz anplagd deo, goste, do 500 posetilaca 25. septembra

BEOGRAD – Pop grupa Zana najavila je danas da će 40 godina proslaviti koncertom 25. septembra (21:00) u beogradskoj Kombank dvorani, uz neke anplagd pesme, goste, moguće pojavljivanje pojedinih starih članova, ali i pandemijski ograničen broj od samo 500 posetilaca.

„Srećni smo i uzbuđeni. Ljudi sa 40 godina odlaze u penziju, a mi okrećemo drugu stranicu života i karijere. Videćemo gde će nas to odvesti. Zana je moj život punih 40 i mnogo sam ponosan na to“, rekao je klavijaturista Zoran Živanović-Žika danas na konferenciji za novinare.

Od gostiju, Žika je najavio mladu pevačicu Ivanu Jajčanin Naivu, ukoliko prođe kovid test, dok će stari hit benda „Jabuke i vino“ na koncertu otpevati neimenovan „fantastičan glumac, kog žene mnogo vole“, koji je spreman da „uplovi u muzičku priču“.

Upitan da li će se na koncertu pojaviti neko od brojnih nekadašnjih članova, Jelena Živanović je rekla da je to bila njihova želja, svi su hteli da dođu, ali se isprečila pandemijska situacija.

Žika je rekao da ne isključuje mogućnost da se jedna od nekadašnjih pevačica Nataša Gajović i još neki članovi pojave na samom kraju koncerta.

Na konferenciji je pušten i video pozdrav nekadašnjeg gitariste Radovana Jovićevića koji je iz Njujorka poručio: „Nek je sa srećom, da bude još 40 ovakvih. Živi bili 100 godina!“

Zanu su osnovali u Beogradu 1980. Žika, Jovićević i pevačica Zana Nimani, a diskografski su debitovali u oktobru te godine novotalasnim singlom „Nastavnice/Sveta“.

Kao sudbonosni trenutak za bend, Žika je pomenuo upoznavanje sa tekstopiscem Marinom Tucaković, o čijem trenutno kritičnom zdravstvenom stanju je emotivno rekao: „Marina je moja sestra, ljubav mog života, nadam se da će s njom biti sve kako treba, da će dobiti tu bitku“.

Nakon prvenca „Loše vesti uz rege za pivsku flašu“ (1981), Zana je postigla veliku popularnost u Jugoslaviji drugim albumom „Dodirni mi kolena“ (1982) sa koga se izdvojio istoimeni ogromni hit, a sa Nimanijevom su snimili još i album „Natrag na voz“ (1983) i pesme kao što su „Majstor za poljupce“, „Mladiću moj“, „Osećam i znam“.

Narednih godina u bendu su bile pevačice Nataša Gajović, koja je snimila hitove „Vejte snegovi“ i „Oženićeš se ti“, i kratko Nataša Živković, upamćena po pesmi „Rukuju se, rukuju“.
U bend je 1989. došla kao trajno rešenje Jelena Galonić, danas Živanović, sa kojom snimaju niz albuma, uz povremeno koketiranje sa folk-popom, sa kojih su se izdvojile pesme „Modrice“, „Kum“, „Princ“, „Nisam, nisam (devojka tvoga druga)“, „Iz svake flaše“, „Mala“, „Rane“ i druge.

Jovićević je bend napustio 1999. godine, a poslednji album je bio „Kao nekad“ (2006).

„Od tih 40 godina lično 30 nosim na svojim leđima sa Žikom, a prethodnih deset je obeležilo moje detinjstvo. Moje je da izađem i, što kažu fudbaleri, ostavim srce na teretnu. Neće biti lako, ali trudiću se da mesta koja nisu popunjena popunim sebi u glavi“, rekla je Jelena Živanović.

Slavljenički koncert Zane u Kombank dvorani bio je prethodno najavljen za 14. novembar 2020. godine, ali tada nije održan usled pandemijskih okolnosti. Organizator koncerta Zane 25. septembra u Kombank dvorani je Cebef.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar