U trendu

Snimanje druge sezone „Bese“ nastavlja se u Estoniji

BEOGRAD – Ekipa kriminalističke srpsko-britanske serije “Besa“, posle Crne Gore i Srbije, snimanje serije nastavlja u Estoniji, postajući time prva srpska serija koja snima u ovoj baltičkoj državi, saopštili su distributeri.

Kako je navedeno, glumačka postava serije, koju čine Raša Bukvić, Miloš Timotijević, Milica Gojković, Lana Barić i Istok Šunter uveliko borave u Talinu, a pridružiće im se i kolege iz Estonije.

Reditelj i scenarista Igor Stoimenov izjavio je da su odabrali odlične estonske glumce, što će dodatno obogatiti ovo ostvarenje.

“Za mene je bio izazov, ali i velika čast da režiram na 8 različitih jezika i obožavam taj spoj različitih kultura koji je u našoj seriji kroz priču prisutan totalno spontano. Druga sezona “Bese“ će produkcijski prevazići prvu sezonu, u to sam sada siguran“, navodi Stoimenov.

Izvršni producent serije Tea Korolija ističe da je tempo rada intenzivan i veoma naporan i da nekim danima ekipa savladava snimanja na po tri lokacije.

“U Estoniji snimamo najteži i produkcijski najzahtevniji deo serije, naročito u smislu akcionih scena. Imala sam veliku tremu kako će to sve funkcionisati, ali naše divne kolege iz lokalne servis produkcije “Nafta film“ odradile su sjajan posao, imamo veoma uspešnu saradnju i sve ide po planu. Estonija je lepa i neobična zemlja, priroda je očaravajuća i drago nam je što ćemo svojoj publici otkriti drugačije okruženje i kulturu, a sve u funkciji radnje i likova priče“, kaže Korolija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.