U trendu

Sopran Tamara Rađenović nastupa 21. septembra u Beogradu

BEOGRAD – Jedan od najlepših mladih soprana današnjice Tamara Rađenović vraća se u Beograd iz Londona posle godinu dana gde će održati koncert 21. septembra u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, u okviru serije muzičkih nastupa pod nazivom „Atrium Sešions“, u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF.

Na koncertu „Od klasike do Holivuda“ Tamara Rađenović će nastupiti sa solistom Nikolom Mijajlovićem (truba) i Gudačkim orkestrom Makris, pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste.

Tamara Rađenović je do sada tri puta zadivila domaću publiku na koncertima u Kolarčevoj zadužbini i novosadskoj Sinagogi 2021. godine.

Publika će ovoga puta imati priliku da uživa u atraktivnom programu koji sadrži dela čuvenih kompozitora, među kojima su: Albinoni, Šubert, Maskanji, Pjacola, Bah, kao i poznate numere iz filmova: “Miris žene”, “Misija”, “Za šaku dolara”, “Šindlerova lista” i mnogih drugih, uz vokalne hitove “O mio babbino caro”, “Ave Maria”, “Il bacio”, “O sole mio”…

Septembarski koncert je uvertira za veliki novogodišnji gala koncert Tamare Rađenović koji će biti održan 27. decembra u Kolarčevoj zadužbini.

Tokom kratakog boravka u Beogradu Tamara Rađenović će ekskluzivno najaviti dva nova visokobudžetna spota, koji su snimljeni na čarobnim, u javnosti retko viđenim lokacijama u Crnoj Gori.

U pitanju su spotovi za numere “Parla Piu Piano”, temu iz kultnog filma Kum i “Merc? dilette amiće”, ariju iz Verdijeve opere “I Vespri Siciliani”.

Snimanje ove vrste spotova u klasičnoj muzici je retkost na našim prostorima, a menadžment i producent Viši d’Arte je doneo odluku posle velikog uspeha prethodnog spota za kompoziciju La rosa Y el sauce, koji je za kratko vreme stekao veliku popularnost na svetskim kanalima.

La rosa i el souce, kompozicija Carlosa Guastavina koja predstavlja biser južnoameričke muzike, a svoju punu lepotu zaokružuje visinama i dubinama Tamarinog lirskog soprana, nekoliko meseci se vrti na prestižnom britanskom muzičkom TV kanalu i platformi Stingray CMusic, a na YouTube kanalu već ima veliki broj pregleda i prešla je fantastičnu cifru od četvrt miliona.

Spotovi za numere “Parla Piu Piano” i “Merc? dilette amiće” su u fazi montaže, a prva premijera se očekuje tokom oktobra 2022.

Muzička podloga je snimljena u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, gde je učestvovalo 65 članova Simfonijskog orkestra i 20 članova Hora Makris pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste.

U visokobudžetne spotove su tokom snimanja uključeni glumci iz Crnogorskog narodnog pozorišta i veliki broj statista.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)