Spektakl na Kalemegdanu, Femi Kuti oduševio Beograđane

BEOGRAD – Jedan od najpopularnijih afričkih muzičara Femi Kuti održao je sinoć s makedonskom filharmonijom spektakularan koncert u Donjem gradu Beogradske tvrđave, Kalemegdanu.

Sekretarka za kulturu Grada Beograda Ivona Jevtić ocenila je da je sinoćni koncert predstavljao spajanje nespojivog – kralja „afričkog bita i makedonske filharmonije, pa je na bini bilo bezmalo 70 muzičara“, saopšteno je iz Uprave Grada.
„Femi Kuti je napravio izuzetak i tokom svoje naporne turneje izdvojio vreme da se nađe u Beogradu i obraduje ovdašnju publiku. Ovo je svakako još jedna odlična prilika za promociju Beograda, odnosno svega što naš grad nudi na kulturnom planu, ali je veoma važno i za turizam“, istakla je Jevtićeva.

Ona je podsetila da muzika Femija Kutija sadrži elemente afričkog folklora, „ar-en-bija“, fanka i soula, što zajedno „čini jednu pravu čaroliju za muzičke sladokusce.

Gradska sekretarka dodala je da je ovo bio prvi u nizu besplatnih koncerata koje će grad organizovati, istakavši da kultura nije privilegija, već je namenjena svim građanima, što je jedan od razloga zbog kojih će biti organizovano još ovakvih koncerata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.