U trendu

Spektaklom „Sve boje slobode“, Čačak postaje prva Prestonica kulture Srbije

ČAČAK – Ceremonijom otvaranja predviđenom za 21. marta sa početkom u 20 časova, na Gradskom trgu, pod nazivom „Sve boje slobode“, Čačak zvanično postaje prva Prestonica kulture Srbije za 2023. godinu.

Otvaranje predstavlja multimedijalni spektakl, koji polazi od ideje kulture kao slobode, ideje koja simbolizuje ono najvažnije za duh i mentalitet Čačka: smisao za različitosti, uvažavanje tradicionalnog, otvorenost za novo, a prvenstveno – bunt koji neizbežno dovodi do promene.

U skladu s tim, sadržaj spektakla je uobličen kao niz tri međusobno povezane priče, čiji junaci nose simbolična imena, i u kojima se pokazuju tri glavna oblika slobodarske kulture Čačka: bunt, imaginacija i igra.

Režiju potpisuje Miloš Šarović, prema tekstu Svetislava Jovanova.

Kompozitor je Saša Mirosavljević, scenu je uradila Nikolina Ćućun, a koreografiju Jelena Bulatović. Animator je Marko Radosavljević, vizuelni producent Saška Karać, a kostimograf Tanja Radišić.

U programu ceremonije otvaranja učestvuju glumci Narodnog pozorišta u Beogradu, Vanja Milačić i Bojan Krivokapić, a pored njih u ceremoniji učestvuje ekipa mladih glumaca iz Čačka koju čine: Una Đelošević, Nikola Stanković, Nenad J. Popović, Vladimir Jocović i Todor Trifunović.

U muzičkom delu programa učestvuju: Braća Teofilović, Bilja Krstić, Marija Nešić, Nenad Marić – Kralj Čačka, Čegi-Bend, KUD „Dule Milosavljević – Žele“ i hor muzičke škole „Vojislav Vučković“.

Već u sredu, 22. marta sa početkom u 20 časova na Gradskom trgu u Čačku nastupiće jedan od najpopularnijih rok bendova svih vremena, Riblja Čorba!

Povratak rok legende Bore Đorđevića u rodni grad uveličaće kompletan događaj, a jedan od najvažnijih u novijoj istoriji grada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar