U trendu

Srebro za tim Građevinskog fakulteta iz Beograda u Ankari

ANKARA – Studenti Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Milica Petrović, Nikola Jovanović i Novak Joksimović osvojili sudrugo mesto u finalu međunarodnog takmičenja studenata građevinskih fakulteta ICEC (International Civil Engineering Competition), koje je krajem jula održano u Ankari (Turska), saopšteno je danas iz ove institucije.

Finalu su prethodile kvalifikacije, koje su lokalni komiteti IACES-a organizovali na fakultetima širom Evrope, a učešće u finalu izborili su samo pobednici kvalifikacionih takmičenja.

Timovi sačinjeni od po tri studenta oprobali su svoje znanje u rešavanju izazova iz oblasti konstrukcija, hidrotehnike i geotehnike.

Prvog dana su predstavnici Građevinskog fakulteta pravili beton sa primesama (stiropor, pleksiglas, akcelerator, pena i plastifikatori); drugog dana su radili zadatak iz rečne hidraulike, a trećeg dana je bilo takmičenje u pravljenju modela potpornih zidova.

Tim Građevinskog fakulteta iz Beograda osvojio je 27 od mogućih 30 poena.

Zadaci su bili kreativni i nesvakidašnji, a studenti su imali priliku da na praktičnim primerima upotrebe stečena znanja i da se na nekonvencionalan način oprobaju u stručnim izazovima.

Ovo prestižno takmičenje održava se pod okriljem Međunarodnog udruženja studenata građevinarstva (IACES – International Ašociation of Civil Engineering Students).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.