U trendu

Sremski Karlovci: Računari za Bogosloviju

SREMSKI KARLOVCI – Donacijom 10 računara ozvaničen je Memorandum o saradnji, koji su danas potpisali Opština Sremski Karlovci i Bogoslovija „Sveti Arsenije Sremac“.

Memorandum su potpisali predsednik opštine Aleksandar Stojkečić i v.d. rektora Bogoslovije protojerej mr Jovan Milanović, a računari su obezbeđeni da bi se unapredila nastava i donacija su Pokrajinske vlade u saradnji s opštinom Sremski Karlovci i kompanijom HITEAM iz Vršca, a na osnovu programa o sufinansiranju pogona za primenu novih tehnologija.

„Sremski Karlovci su centar srpske kulture i duhovnosti. Memorandum je važan korak u definisanju saradnje lokalne samouprave sa Bogoslovijom Sveti Arsenije Sremac kao jednom od najstarijih i najvažnijih obrazovnih institucija srpskog naroda. Drago mi je što sam ispravio generacijske propuste nekih svojih predhodnika i što je meni pripala čast da kao predsednik opštine potpišem ovaj Memorandum sa Bogoslovijom“, rekao je Stojkečić.

Da je potpisivanje Memoranduma samo prvi korak buduće saradnje smatra i v.d. rektora Bogoslovije protojerej Jovan Milanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.