U trendu

Sun Na i Valdes pretvorili Beograd u prestonicu džeza

BEOGRAD – Južnokorejska džez pevačica Jun Sun Na i kubanski pijanista Čučo Valdes izvanrednim nastupima na sceni Kombank dvorane pretvorili su Beograd u svetsku prestonicu džeza.

Okružena vrhunskim muzičarima iz svog kvarteta, gošća iz Južne Koreje nastupila je SINOĆ pred beogradskom publikom u okviru programa Beogradskog džez festivala.

U skladu sa sloganom ovogodišnjeg festivala „Bez granica“, Jun Sun Na je demonstrirala raskošan potencijal svog glasa koji je u zavisnosti od aranžmana pesme bojio harmonije u soul, kristalni pop, kabaretski rokenrol… i dosezao i operske visine…

Jun Sun Na je pevala numere sa svog albuma „She moves on“, ali i muzičke klasike pop kulture kao što su numere „Aleluja“ ili pesme Toma Vejtsa…

Ispraćena je sa pozornice dugotrajnim ovacijama.

Nakon nje na scenu je izašao veteran afro-kuban džeza Čučo Valdes, koji je u pratnji mladih muzičara na sceni opravdao reputaciju šestostrukog dobitnika nagrade Gremi.

Valdes se posle 40 godina vratio na istu scenu ondašnjeg Doma sindikata, a sadašnje Kombank dvorane.

„Baš je divno što sam ovde posle toliko vremena“,obratio se beogradskoj publici kubanski pijanista pre nego što je počeo izvanredan nastup u kojem je spajao afrički foklor s tradicionalnim kubanskim ritmovima.

Valdes je na momente virtuoznim muzičiranjem pokazao zašto ga smatraju najvažnijim protagonistom arfo-kuban džeza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.