U trendu

„Super Mario Bros“ animirani film s najvećom zaradom u prvih pet dana projekcije

LONDON – Za prvih pet dana projekcije, film „Super Mario Bros“ je zaradio 377 miliona dolara, čime je postao najuspešniji animirani film na svetu i oborio dosadašnji rekord koji je držao film „Zaleđeno kraljevstvo 2“ (Frozen 2) sa zarađenih 358 miliona dolara.

„Ove brojke su senzacionalne“, rekao je Dejvid A. Gros i dodao da bi ovaj film lako mogao da postane najuspešniji film u 2023. godini, prenosi BBC.

U filmu „Super Mario Bros“, brkatom italijanskom vodoinstalateru glas daje Kris Prat, dok Džek Blek igra zlikovca Bauzera.

Međutim, mnogi kritičari su ostali ravnodušni, pa je tako Džoni Oleksinski iz „Njujork posta“ rekao da je reč o još jednom „bezdušnom triku“ kako bi se publici prodala roba, dok ga je Piter Bredšo iz „Gardijana“ nazvao „zamornim u svakom smislu“.

Ipak, BBC navodi da veliki broj fanova nije saglasan sa ocenama kritičara, koji su na sajtu Rotten Tomatoes filmu dali ocenu 96 odsto.

„Super Mario Bros“ je oborio i rekord za najbolje otvaranje kada je reč o filmovima zasnovanim na video-igrici, kao i rekord za najbolje otvaranje u 2023. godini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.