U trendu

Sutra počinje jubilarno Brankovo kolo u Sremskim Karlovcima

SREMSKI KARLOVCI – Jubilarna 50. kulturna manifestacija „Brankovo kolo“ biće svečano otvorena sutra u Sremskim Karlovcima i trajaće do 20. septembra.

Manifestacija će biti otvorena besedom pisca Anđelka Anđušića o pesniku Branku Radičeviću.

Patrijarh srpski Porfirije će 16. septembra u Karlovačkoj bogosloviji govoriti o miru, a u Sabornoj crkvi Svetog oca Nikolaja u Sremskim Karlovcima održaće parastos Aleksiju (Branku) Radičeviću (1824-1853), uz episkopa sremskog Vasilija i sveštenstvo, saopšteno je iz „Brankovog kola“.

Kako je najavljeno, na otvaranju manifestacije Anđušiću će biti uručeno priznanje „Statueta Branka Radičevića“, a na svečanosti u Bašti Brankovog kola u Sremskim Karlovcima glumici Svetlani Bojković biće uručena „Velika povelja Brankovog kola“.

Tokom trajanja manifestacije nagrada „Branko Radičević“ biće uručena pesniku i piscu Huseinu Derviševiću iz Bosne i Hercegovine, a „Stražilovo“ mladim pesnicima Milanu Vićiću, Bojani Kulidžan Gromović, Jeleni Vujanović i Filipu Božiću Dejanoviću.

U deset dana, u Sremskim Karlovcima, na Stražilovu i u Novom Sadu nastupiće i pesnici Pero Zubac, Radomir Stojanović, Jelena Aleksić, Jovica Đurđić, Dragica Stojanović, Branislav Zubović, Ivan Lalović i drugi, najavljeno je iz „Brankovog kola“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar