U trendu

Sutra počinju Plesni festivali na Jadranu

TIVAT – Festival plesnog teatra Purgatorije biće otvoren sutra na Letnjoj pozornici u Tivtu, u okviru kojeg će se i ove godine predstaviti plesne produkcije iz Srbije i regiona, saopšteno je danas iz Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije.

Prvog dana festivala biće izvedena najnovija produkcija platforme Balkan Dens Projekat „Svi marš na ples“ u koreografiji Igora Kirova i izvođenju Mojce Majcen, Jakše Filipovca, Dejana Boškovića, Zulejhe Kečo, Branka Mitrovića, Teodore Radivojević, Ane Kuzmanović, Emira Fejzića i Endija Sćroettera.

Drugog dana festivala biće održana plesna predstava „Grand Hotel“ opere i teatra Madlenianum u režiji Aleksandra Nikolića i koreografiji Aleksandra Ilića.

Balerina Sanja Ninković predstaviće se publici komadom „Jedan“ 17. jula, dok će „Gradovi kojih više nema“ u koreografiji Konstance Makras biti izvedeni 21. jula.

Pored predstava iz Srbije, biće izvedene predstave Zagrebačkog plesnog centra i Festivala internacionalnog alternativnog teatra (FIAT) iz Podgorice.

Deseto izdanje Šibeničkog plesnog festivala počinje 19. jula na Tvrđavi Sv. Mihovila – otvoriče ga najviši zvaničnici Šibenika, a specijalni gost je koreograf Aleksandar Nikolić.

Na ovom festivalu iz Srbije će se predstaviti Isidora Stanišić projektom „Afterlife Party with evergreen eve“ i studentkinja Instituta za umetničku igru Sandra Milošević u produkciji Udruženja baletskih umetnika Srbije predstavom „Deo mene i ja“.

Festival plesa i neverbalnog kazališta – Svetvinčenat će 23. jula otvoriti plesna predstava Isidore Stanišić „Prostor za revoluciju“, koju će izvesti kompanija Bitef Dens.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.